In 2016 beoordeelden patiënten onze praktijk met een 9,0
Klik hierboven voor aanmelding via de website
Klik hier voor de contact informatie van de praktijk.
Informatie over de meest voorkomende aandoeningen vind u hier.
Schrijf hier uw beoordeling over onze praktijk.
Download hier onze praktijk App
Spreekuur voor sporters in Woerden.

Handtherapie

Handtherapie

Ervaart u klachten aan hand, pols of arm? Dan kan handtherapie een uitkomst zijn.

Handtherapeuten zijn namelijk erkende en gecertificeerde (NVHT) fysio- of ergotherapeuten die door uitgebreide nascholing  en klinische ervaring, zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van hand, pols en armklachten.  Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overig medisch specialisten, waardoor uw herstel zo goed mogelijk (postoperatief) kan verlopen.

Onze handen zijn complexe maar zeer ingenieuze gereedschappen van ons lichaam. Ze bevatten maar liefst meerdere botten, zenuwen, pezen, spieren, gewrichtskapsels- en banden en werken harmonieus samen. Deze verfijnde samenwerking, maakt onze handen echter ook zeer kwetsbaar.

We gebruiken ze elke dag en zijn ons daar vaak niet eens van bewust. We werken, communiceren, verzorgen en voelen met onze handen en krijgen daardoor belangrijke informatie door van de wereld om ons heen.

Bij een letsel of aandoening van de hand, kan het gebruik ervan flink verstoord raken met verstrekkende gevolgen. Alledaagse handelingen zijn dan ineens niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Met behulp van handtherapie kunt u deze problemen verhelpen.

Adviezen en/of behandelingen van uw handtherapeut kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn, maar vanzelfsprekend altijd gericht op specifieke problemen. U kent denken aan:

  • Deskundige analyse van uw beperkte handfunctie
  • Wondverzorging en oedeembehandeling
  • Herstel van kracht en beweeglijkheid
  • Eventueel aanmeten, maken en/of aanpassen van een (tijdelijke) spalk
  • Advisering en verstrekking van hulpmiddelen
  • Ergonomische adviezen
  • Advies en begeleiding bij arbeidsreïntegratie

 

Vergoeding van Handtherapie in de 1ste lijn valt onder Fysiotherapie  en wordt verrekend met uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Informeer bij uw zorgverzekeraar en raadpleeg uw polisvoorwaarden.

 

Binnen onze praktijk is Carola van den Brink gecertificeerd handtherapeut. Voor overige informatie kunt u kijken op de site:  www.handtherapie.com