Klik hier voor de Corona maatregelen binnen onze praktijk
De contactinformatie over onze praktijk vindt u hier
In 2020 beoordeelden patiënten onze praktijk met een 9,3
U kunt zich hier inschrijven
Spreekuur voor sporters in Woerden.
Klik hier voor informatie over het kiezen van een juiste Zorgpolis in 2022.
Hier vindt u ons privacy reglement

Zorgpolis 2022

U kunt tot 31 januari 2022 veranderen van Zorgverzekeraar. U moet dan wel uw huidige Zorgverzekering opzeggen voor 1 januari 2022. U moet er dan wel voor zorgen om voor 1-2-2022 een nieuwe Zorgverzekering te hebben afgesloten. Reden om te veranderen van Zorgverzekeraar kan zijn een te geringe vergoeding (bv voor fysiotherapeutische zorg) of een te hoge prijs.

Het kan raadzaam zijn om u te oriënteren of uw huidige Zorgverzekeraar nog geschikt is voor uw situatie. Mogelijk maakt u veel gebruik van fysiotherapie en gaat uw Zorgverzekeraar met ingang van 2021 de vergoeding van Fysiotherapie beperken.

HEEFT U VEEL BEHANDELINGEN FYSIOTHERAPIE NODIG?

Ook kunt u op de site van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie uw huidige polis beoordelen op het aantal behandelingen fysiotherapie dat in 2022 wordt vergoed.

Opvallend is dat er geen polis meer te vinden is die onbeperkt fysiotherapie vergoed zonder medische selectie vooraf.

De polissen die hier getoond worden zijn niet de goedkoopste polissen maar wel de polissen waarbij U zelf uw therapeut kan uitkiezen (zgn restitutie polis) en de polis die u altijd ongeacht uw klachten accepteert. (geen medische selectie). Dit zijn objectieve criteria welke hier gehanteerd worden. Bij vergelijkings sites kan het voorkomen dat een verzekeraar als Menzis die in 2021 tot slechtste verzekeraar van Nederland is uitgeroepen wel bij de aanbevelingen staat.

Eén van de wettelijke veranderingen die bij alle Zorgverzekeraars wordt doorgevoerd per 1 januari 2012, heeft betrekking op de behandeling van chronische klachten. Dit zijn klachten, die door de overheid zijn aangemerkt als chronisch en staan vermeld op de “lijst Borst”. Alleen klachten die op deze lijst staan, komen in aanmerking voor langdurige behandeling op kosten van de basisverzekering. De overheid heeft bepaald, dat bij de behandeling van chronische klachten, de eerste 20 behandelingen betaald moeten worden uit de Aanvullende Verzekering van de patiënt. Daarna worden de behandelingen vergoed uit de Basis Verzekering. Heeft u geen Aanvullende Verzekering, dan moet u de eerste 20 behandelingen dus zelf betalen.

Met ingang van 2013 zullen er ook een aantal chronische klachten niet meer in aanmerking komen voor vergoeding uit de Basisverzekering. Het gaat hier onder meer om: wervelfracturen bij osteoporose, reumatoide arthritis, m. bechtrew en  hartrevalidatie na CABG, PTCA, hartinfarct en hartklepoperaties.

EEN ANDERE MANIER VAN VERZEKEREN VOOR FYSIOTHERAPIE.

Er bestaat tegenwoordig ook een andere manier om je te verzekeren voor fysiotherapeutische zorg. Dit kan met IXORG. Ixorg is hét goedkope alternatief voor jouw aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie. Al vanaf € 9,50 per maand ben je tot € 750 verzekerd voor fysiotherapeutische zorg bij ernstige blessures. Én spaar je voor reguliere fysiobehandelingen. Ben je met meer thuis? Elk volgend gezinslid boven de 18 jaar betaalt maar € 8,50 premie per maand. Zorgkosten voor kinderen onder de 18 hoef je niet te verzekeren. Die vallen (grotendeels) binnen de basisverzekering. Klik hier.

TEVREDENHEID PATIËNTEN OVER HUN ZORGVERZEKERAAR

In de onderstaande grafiek kunt u zien hoe tevreden patiënten zijn over hun Zorgverzekeraar en welke verzekeraars er bij elkaar horen.

DIVERSE VERGELIJKINGS SITES.

Om te beoordelen welke verzekeraar voor u het meest geschikt is, bestaan er een aantal websites, die het mogelijk maken om alle Zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken en zo te bepalen of het verstandig is om per 1 januari 2022 van Zorgverzekeraar te veranderen. Hieronder vindt u een link naar 4 van dergelijke vergelijkingssites (klik op de logo’s).

Belangrijk om te weten is, dat sommige verzekeraars (bv. DSW en ONVZ) mogelijk niet naar voren komen in deze vergelijkings sites, terwijl dit wel zeer goede zorgverzekeraars zijn. Reden hiervoor is vaak, dat deze zorgverzekeraars geen vergoeding willen betalen aan de vergelijkings sites om vermeld te worden. Deze verzekeraars gebruiken dit geld liever om een betere dekking te vergoeden.

Fysiotherapie Eewold Woerden Logo Independer