Klik hier voor de Corona maatregelen binnen onze praktijk
De contactinformatie over onze praktijk vindt u hier
In 2020 beoordeelden patiënten onze praktijk met een 9,3
U kunt zich hier inschrijven
Spreekuur voor sporters in Woerden.
Hier vindt u ons privacy reglement

Manuele Therapie

Manuele Therapie


WAT IS MANUELE THERAPIE?

Manuele therapie is een gespecialiseerde behandelvorm die in onze praktijk wordt gegeven. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

 

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?

Gemiddeld zijn 6 á 7 behandelingen nodig voor het oplossen van de klachten.
Voor deze behandelvorm is soms een specifieke verwijzing van een arts noodzakelijk. Alle Manueel Therapeuten binnen onze praktijk zijn opgenomen in het Centraal Kwaliteits Register Manuele Therapie.
De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie. (http://www.nvmt.nl/).

Logo manuele therapie bij Fysiotherapie Eewold Woerden