Verwijzing

MEDISCHE VERWIJZING  – DIRECTE TOEGANKELIJKHEID FYSIOTHERAPIE (DTF)

Met ingang van 1 januari 2006 is het in bijna alle gevallen niet meer noodzakelijk dat u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig heeft om binnen onze praktijk behandeld te worden (DTF). In slechts een paar situaties (bv. bij chronische klachten of na operaties) wil uw Zorgverzekeraar wel een verwijzing van een huisarts of specialist om tot betaling van de fysiotherapeutische behandelingen over te gaan.

Heeft u een afspraak gemaakt zonder verwijzing van een (huis)arts, dan zullen wij eerst een screening uitvoeren. Tijdens deze screening beoordelen wij aan de hand van een aantal specifieke vragen, of  uw klachten wel fysiotherapeutisch of manueel therapeutisch behandeld kunnen worden. Is dit niet het geval dan zullen wij u doorsturen naar uw huisarts. In overleg met u zullen wij de huisarts op de hoogte stellen van onze bevindingen.

Uiteraard blijft het ook mogelijk om met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist een afspraak bij ons te maken voor behandeling.

INTERNE DOORVERWIJZING

Doorverwijzing binnen de praktijk kan voorkomen indien uw klachtenbeeld beter aansluit bij het specialisme van een andere behandelaar, uiteraard gebeurt dit in overleg