Medical Taping


WAT IS MEDICAL TAPING?

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van een elastische tape die de spieren, pezen, gewrichten in hun functie kan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken.

Door aangedane structuren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

Medical Taping is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid:

  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten.
  • Verminderen van klachten door vloeistofstuwing zoals oedeem en bloeduitstortingen (en ter ondersteuning van oedeemtherapie)
  • Houdingscorrectie
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfarm)
  • Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel.

WIJ MAKEN GEBRUIK VAN CURE TAPE, DIT HEEFT DE VOLGENDE VOORDELEN:

In het Medical Taping Concept wordt gebruik gemaakt van een elastische, katoenen tape met een anti-allergische acryl lijmlaag. De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. De tape kan meerdere dagen gedragen worden en is waterbestendig.

  • Het tape is van elastische, ademend, zelfklevend hoogwaardig katoen
  • Het tape is voorzien van een anti-allergische kleeflaag (mocht u toch een huidreactie ervaren, neem dan contact op met uw fysiotherapeut).
  • Het tape is waterproof (douchen is dus gewoon mogelijk)
  • Aan het tape zijn geen medicijnen toegevoegd

 WAT ZIJN DE EFFECTEN VAN EEN BEHANDELING MET MEDICAL TAPE?

Bij de meeste toepassingen van de tape wordt gebruik gemaakt van de rekbaarheid van de tape ten opzichte van de rekbaarheid van de huid. De huid wordt door het op de correcte wijze aanbrengen van de tape als het ware opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat in het gebied onder de huid, waar o.a. de haarvaatjes, lymfevaatjes en een deel van de receptoren voor pijn liggen. Eén van de belangrijkste effecten is pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering.

Overige effecten van medical taping zijn: verbetering van de spierfunctie; ondersteuning van de gewrichtsfunctie en activering/regulering van de bloedcirculatie en lymfe afvoer.

SPECIFIEKE KLACHTEN DIE WE VEELAL BEHANDELEN MBV MEDICAL TAPING ZIJN:

Spier- en gewrichtsblessures, uitvoering van houdingscorrecties, behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog), verminderen van klachten zoals oedeem en bloeduitstortingen en lage rugklachten.

TARIEVEN:

Omdat de tape vrij duur is, betaalt u voor het gebruik van de tape tijdens de behandeling een voor de tape vastgesteld bedrag bovenop het behandelconsult ( € 5,00).

Meer informatie over het Medical Taping Concept kunt u vinden op: www.fysiotape.nl